Four Elements and Nature

Four Elements and Nature

Okulumuz Müdürü Zafer KOCAİSPİR Four Elements and Nature (Dört Element ve Doğa) isimli Uluslararası eTwinning Projesini okulumuz 1.sınıf Öğrencileriyle yürütmektedir.

26.09.2023 49

PROJE HAKKINDA

Aristoteles'in "canlı ve cansız her şeyin yapısı dört unsurdan oluşur" fikrinden ilham alan proje; Yaşadığımız toplumda canlıların en önemli ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve onların hayatımızdaki yerini fark etmelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Proje, öğrencilerin süreç boyunca merak duygusunu harekete geçirmeyi, disiplinler arası etkinliklerle yeni bilgi ve deneyler kazanmalarını, dört elementin canlılar için ne kadar önemli olduğunu öğrenmelerini ve yeni beceriler kazanmalarını hedefliyor.

Projede bilişsel becerilerin yanı sıra duyuşsal becerilerin geliştirilmesine yönelik sanat eğitimi, gözlem becerileri, drama ve bilim becerilerine de yer verilmesi öngörülüyor. Bilişsel yaratıcılık becerileri sanatsal etkinliklerle desteklenerek öğrencilerin yaşadıkları çevreyi tanımaları planlanmaktadır.

Projemizde Turkiyeden (6), Romanyadan (3), Yunanistandan (2), Gürcistandan (1), ve Slovakyadan (1) olmak üzere 13 ortağımızla yürütmekteyiz.